vineri, 23 iulie 2010

Parintele Arsenie Boca

Cu iubirea mea va binecuvantez. Si in aceasta zi, cu energiile mele va inalt in energia cristica. Permiteti acestei energii cristice, sa va innobileze. Este Cristul launtric din fiecare. Asa cum in alte dati va binecuvantam in fizic, acum va binecuvantez de aceasta parte de val, din energia preacurata a Mariei, a Tatalui si a Fiului.
Cuprindeti-ma in inimile voastre, ca sa ma simtiti. Eu vin sa aduc pace, binecuvantare si armonie trupului si sufletului. Spiritul este al Domnului. El nu are nevoie de aceste binecuvantari, dar voi ca parte umana, primiti-le si contopiti-va apoi cu Spiritul. Voi sunteti toate acestea la un loc.
Doresc sa unesc toate acestea in voi, ca pasii sa va fie luminosi si usori si o mare, mare pace sa se reverse acum in inimile voastre.
Nu am plecat de langa voi. Sunt in continuare aici si pretutindeni. La lacasurile unde eu am fost, lumea vine si mi se inchina. Voi inchinati-va insa, Domnului si nu mie. Energia lui este preamareata si cu ea ne contopim toti. Aduceti-va voua multumire si impartasanie, caci voi aveti nevoie de ea si nu noi. Aducandu-va voua aceasta multumire, voua si Spiritului vostru, deveniti precum noi. Viata voastra se va desfasura in pace si iubire catre Dumnezeul launtric din voi. Asigurati-va ca toata aceasta iubire catre voi, e implinita. Faceti-o in fiecare zi. Ea va aduce mare multumire Domnului. El va intelege ca voi ati inteles unde se afla el, in inimile voastre. Aduceti-i Lui, voua, multumire si recunostinta. Intorceti-va fata catre voi, multumiti-va zi de zi.
Aceasta hrana, numita Energie Cristica, sa va fie hrana zilnic. De la ea sa va adapati continuu, caci ea va hraneste trupul, sufletul si spiritul. Fiti in bucurie cu voi, cu ceilalti si ramaneti permanent in aceasta stare. Daca se intampla sa iesiti din ea, pot veni sa va ajut sa reveniti la aceasta bucurie launtrica, caci si eu sunt in inimile voastre.
Acum ajutorul meu este mult mai maret decat atunci cand eram in viata si multe limitau intalnirile noastre. Acum totul este liber, deschis si ajung in inima voastra intr-o secunda. Eu multumesc tuturor celor ce-mi aduc flori la mormant, flori in bisericile unde am slujit. Chemati-ma in casele voastre, caci eu sunt pretutindeni.
Permiteti mereu ca lumina ce este deasupra si sub talpile voastre, sa patrunda si sa hraneasca corpul. Dati deoparte minciuna, neadevar, sentimente false si ramaneti in puritatea adevarului vostru ceea ce sunteti voi cu adevarat si simplu. Gasiti momente prielnice sa ramaneti cu voi in liniste si pace. Gasiti momente sa va bucurati de natura, de frumusetile ei. Gasiti momente sa stati de vorba cu prietenii, pasnic, in bucurie. Gasiti momente sa slujiti intreaga omenire, aducand binecuvantarile voastre acestei omeniri. Gasiti momente prielnice sa culegeti roadele acestor momente si sa va bucurati de ele. Gasiti momente sa multumiti si sa iubiti tot ceea ce natura si Dumnezeu a creat. Totul este cuprins in aceasta creatie si totul este la fel de important. Nu neglijati pe nimeni si nimic. Totul este creatia Lui Dumnezeu si voi faceti parte deasemeni din aceasta creatie.
Laudati aceasta creatie, chiar daca uneori nu va place. Este creatia lui Dumnezeu. Depasiti aceste stari cand ceva nu va place si reveniti in bucurie si multumiti. Este creatia lui Dumneazeu. Lasati-va apoi in mainile calde ale acestui Dumnezeu, in inima sa, ca sa simtiti si sa primiti aceasta iubire a lui, infinita. Ea este pt voi o energie de vindecare, caci voi tanjiti dupa aceasta iubire si el v-o ofera permanent. Deschideti dara, usa sufletului si lasati iubirea sa, sa va cuprinda. Multumiti de fiecare data pt orice amanunt. Prin aceasta multumire, alte porti se deschid si voi treceti mai departe prin evolutia voastra.
Cu aceste cuvinte, imi iau ramas bun de la voi, dar plecarea mea nu inseamna indepartare de la voi, caci noi ramanem in continuare conectati cu iubirea care ne umple si ne inconjoara Dumnezeu. Prin aceasta legatura, fiecare soapta a voastra este perceputa de mine. Fiti binecuvantati copii dragi. Parintele Arsenie Boca.

Un comentariu:

Sorin spunea...

Acest text nu are absolut nimic de a face cu parintele, ci este rodul imaginatiei. Acest text poarta amprenta unei "spiritualitati" straina de ortodoxie, ori se stie ca parintele Arsenie este unul dintre cei mai mari sfinti ORTODOCSI!!!
Argumentare:
1) Termenul de "spirit" este total nespecific ortodoxiei care vorbeste de "duh". Parintele nu ar fi avut niciodata o asemenea "scapare"!
2) Termenele: Crist launtric, Dumnezeu launtric, hrana numita Energie Cristica, contopiti-va cu Spiritul, energia lui este preamareata (?!?) si cu ea ne contopim toti, Energia Cristica sa va fie hrana zilnic [...], sa iubiti tot ceea ce natura [...] a creat, laudati aceasta creatie, ramaneti in puritatea adevarului vostru, intoarceti-va fata catre voi si multumiti-va zi de zi, etc. aduc mai degraba a spiritualitate orientala panteista decat a ortodoxie:
- hrana spirituala la care ne indeamna Hristos este "painea care se pogoara din cer", adica trupul Sau (Ioan:6), si cuvantul lui Dumnezeu (Luca:4,4). De vei cauta in toata Biblia nu vei gasi nici macar o singura data pomenit cuvantul "energie" - nici ca hrana, nici ca altceva!
- Contopirea cu Spiritul apartine religiilor orientale, in crestinism omul vietuieste in comuniune cu Dumnezeu, nu se contopeste cu El, asa a fost inca de la facerea lumii, inainte de caderea in pacat.
- in crestinism "creationismul" este un atribut exclusiv al divinitatii si nu al creatiei, deci natura nu creaza ci urmeaza legile creatiei randuite de Dumnezeu
- "laudati aceasta creatie"?!... pai noi ne bucuram de creatie dar Il laudam pe Creator pt. ceea ce a creat, caci meritul este al Lui!
- "puritatea adevarului vostru" nu exista, caci fiecare dintre noi avem propriul adevar, diferit de al celorlalti si nu pot exista mai multe adevaruri. Adevarul nu este relativ! Adevarul este unul singur, Cuvantul lui Dumnezeu intrupat (Ioan:14,6)
- "intoarceti-va fata catre voi si multumiti-va zi de zi" este d.p.d.v. crestinesc egolatrie pura si este total opusa smereniei!
3) Parintele, recunoscut ca fiind plin de smerenie, nu ar fi afirmat niciodata despre sine asa ceva: cu energiile mele va inalt in energia cristica, sunt in continuare aici si pretutindeni, acum ajutorul meu este mult mai maret, chemati-ma in casele voastre caci eu sunt pretutindeni:
- a fi pretutindeni = a fi omniprezent, ori acesta este atributul exclusiv al lui Dumnezeu. In spiritualitatea panteista aceasta omniprezenta este posibila prin acea contopire cu spiritul universal, dar nu in crestinism!
- fiind un exemplu de smerenie, niciodata parintele nu ar fi utilizat adjectivul "maret" ca sa-si exprime lucrarea sa duhovniceasca
4) Revelatii personale putem avea si noi uneori, dar revelatii cuprinzand invataturi pt. intreaga omenire doar profetii si sfintii au primit. Imi pun deci firesc intrebarea: Cine este aceasta Mihaela care a publicat aceasta epistola si ce credibilitate are ea?

!!! Toate aceste erori, in unele cazuri, dar in alte cazuri abateri grave de la dogma crestina nu pot fi puse in gura unui teolog crestin de calibrul parintelui Boca!!!

Aceasta falsa epistola este inca un exemplu care dovedeste raspandirea vicleana a credintelor orientale dandu-li-se o infatisare crestina, punandu-se erezii in gura unor sfinti in care crestinii se incred total. Aici este vorba despre acei falsi profeti, lupi imbracati in piei de miel depre care ne-a avertizat Mantuitorul!!!
Avem o singura sansa ca sa ne mantuim, iar aceasta sansa este in aceasta viata. Nu exista mai multe vieti, deci nu exista mai multe sanse! Deci, mare atentie la ce fel de spiritualitate plecam urechea! Spiritualitatea cu adevarat mantuitoare este cuvantul Domnului care se rosteste numai in Biserica zidita de El. Restul este ratacire!!!...