sâmbătă, 29 aprilie 2017

La Baile Herculane 01- 06 mai 2017



Aici, pe plaiurile apelor, a Bailor Herculane, pasim in teritoriul lor. Se revarsa din strafunduri etalandu-si mereu proaspetele esente, pentru noi, oamenii.
 Ajung pentru a doua oara in interval de un an si a patra oara, in aceasta zona. Deja simt ca perceptia mea viz-a-viz de ea s-a schimbat. Aici, izvoarele forfotesc aducand din interiorul Pamantului energii nebanuite. Apele ne aduc o bogatie naturala atat pentru fizic cat si pentru suflet.
Zona are specificul ei, incat, atunci cand patrunzi in ea, poti spune ca pasesti in alta realitate fizica. Nu e dificil sa intri intr-o astfel de realitate, depinde de starea ta interioara. Pur si simplu te translatezi in aceasta cand sufletul tau vibreaza in acord cu ce te inconjoara. Permite-i ochiului sa inregistreze farmecul pe care il emana Natura. Trecem dincolo de conditia planului material reprezentata de vechile si frumoasele constructii locale incarcate cu istorie. Depasim starea acestora si oferim atentie creatiei vii a Naturii.
Simti aerul proaspat, diferit de al altor zone, simti apele cu zgomotul lor milenar, cu curgerea si aromele lor. De unde izvorasc? Ce/cine le alimenteaza? Ce spirite le ingrijesc pentru a ni le darui de atatia mii de ani? Cine are dorinta ca noi sa fim sanatosi, multumiti? Cate intrebari…..
Esti aici in Paradis. Nu prin ce a construit sau nu a construit omul, ci simplu, prin ce a creat Natura. Intri intr-un plan mai subtil imediat ce cobori din vehiculul ce te aduce, pentru ca bogatia pusa la indemana de Natura este rapida si imediata. Ea, ti se ofera neconditionat si total. Merita sa privesti statiunea cu alti ochi, cu alta intelegere.
Aceasta invitatie, in mijlocul ei pentru o saptamana, o consider un dar si o oportunitate. Ce imi va dezvalui, ramane de aflat.
Voi fi in aceste Bai, impreuna cu doua prietene; daca dintre voi, cei ce cititi aceste randuri, sunteti pe aproape si veti simti sa va alaturati noua la o baie sau o promenada ascultand soaptele lor tainice, bucuria va fi si a noastra.

Va imbratisam cu multa dragoste.

Niciun comentariu: